maandag 31 oktober 2011

Lamin Lodge


Gistermiddag zijn we samen banjul ingelopen. Zoals eerder omschreven zijn de mensen bijzonder vriendelijk ondanks we buitenlanders zijn. De mensen in Banjul zijn schoon, kleurrijk gekleed en zeer arm, maar tegelijkertijd rijk door een brede glimlach;-)
Afgelopen nacht begon het flink te waaien met uitschieters van 25 knopen. Op zich niet zoveel, maar met een stroom van 3 knopen, vond het anker maar eens tijd om te krabben! Gelukkig kwamen we tegen een meerboei en werden we daarvan wakker. Door de stroming sloeg het touw van de meerboei om de ankerketting en zaten we vast. De volgende ochtend, tijdens een getijdenwisseling lukte het om de meerboei los te krijgen en konden we aan wal om naar de Harbor master te gaan.
Daar duurde het weer een uur om een cruising permit te krijgen. Al om al ..... heel bureaucratisch, maar ook daar zijn ze vriendelijk.
We moesten nog naar de Immigration omdat we een recu wilde krijgen als we 500 Dalasi wilden betalen. Nu werd ons daar verteld dat ze geen recu's afgeven, maar dat iedereen moet weten of je wel of niet dit bedrag wilt betalen. Niet dus;-). De AbelTjes hebben 1000 Dalasi betaald en wij zero;-).
Tijd om afscheid te nemen van Abraham en weer het anker op te halen. We maakten een kleine tocht ( op de navigatie over land) naar Lamin Lodge. Het duurde niet lang voordat we vastzaten. Wie zat achter het roer.... Yep, Erik. Laat mij maar eens varen zei Ella. De hele tocht heeft ze op gevoel en zonder vast te lopen de Vrijheid naar Lamin Lodge gebracht. Knap van haar!
Hier liggen we op een hele mooie stek tegen de Lodge zelf aan de groene mangroven. Je waant je hier in een dierentuin als je alle vogelgeluiden hoort. De geuren die je hier ruikt kan je het best beschrijven als een bloesemgeur. Onderweg hebben we een arend, gieren, pelikanen en zelfs een flinke slang gezien. Het is echt dik genieten voor ons! Ondanks dat het steeds BLOEDHEET is. We hebben gelukkig voorzieningen om de zon een beetje te weren, maar zweten hou je niet tegen. Vandaag hebben we ons na 1 week gedoucht. Nu met een plantenspuit, wat overigens uitstekend gaat, waarmee we slechts 2 liter water verbruiken om beiden te douchen. Het water hier is schaars al kunnen we op sommige plaatsen wel water ( en diesel) verkrijgen.
We gaan dadelijk even aan wal, want voor het donker is, willen we de muskietennetten hebben hangen.
----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com